UKC Forums Pages (17): « 1 [2] 3 4 » ... Last »
Show all 408 posts from this thread on one page

UKC Forums (http://forums.ukcdogs.com/index.php)
- UKC Coonhounds (http://forums.ukcdogs.com/forumdisplay.php?forumid=4)
-- Garmin Tip of the Day (http://forums.ukcdogs.com/showthread.php?threadid=928425241)


Posted by on 08-06-2015 03:52 PM:

.

Mr Middleton go to the map page and select menu and then the second for bottom choice will be show offscreen dogs or hide offscreen dogs. Since you are showing them it should say Hide offscreen dogs. Select that and they should go away.


Posted by Harry Middleton on 08-06-2015 04:20 PM:

You are the man Bruce. Problem solved. Thanks for taking your time to help us out.


Posted by Whitty on 08-07-2015 12:13 AM:

Why can I not find how much battery life I have left on my Alpha handheld. I know I have seen it before but I can't find it.


Posted by Harry Middleton on 08-07-2015 12:18 AM:

Briefly press the power button to activate that. Then press again to return.


Posted by Whitty on 08-07-2015 03:37 AM:

Thanks


Posted by on 08-14-2015 03:34 PM:

.

How many of you use the lights on the collars when hunting your dogs?


Posted by NJB6 on 08-14-2015 04:51 PM:

Lights

Only in an emergency situation.


Posted by deschmidt27 on 08-14-2015 06:29 PM:

I use the lights to keep an eye on pups, but my old dogs "get gone" pretty quickly so I haven't seen a need for them.

__________________
David Schmidt
219-614-0654


Posted by jculler8 on 08-14-2015 06:45 PM:

Re: .

quote:
Originally posted by Bruce M. Conkey
How many of you use the lights on the collars when hunting your dogs?


I still run Marshalls with the LED's and a blinker collar light pleasure hunting. I sure would feel bad if my dog got hit and those lights were not on. Usually it depends where I'm hunting in a competition whether or not I have a light on my dog or not in a hunt. If you have a sure enough coon dog, you can run them all the time in the hunts. I made it to the World a few years ago with lights on all the way just to prove a point on here.

__________________
OAKS POINT KENNELS

HOME OF

PKC CH GRNITECH GRCH 'PR' OAKS POINT COON BUSTIN' BELLE HTX 2013 UKC Top 100 (May 2006-January 2017)

'PR' OAKS POINT STRIKE-EM OUT BEAU (May 2006-June 2016)

PKC CH NITECH GRCH 'PR' COON BUSTIN' WHITE STUFF

CH 'PR' GOLD RUSH EXPO

'PR' BLACK KNIGHT'S BALU JETTA (May 2013-October 2015)

CH 'PR' CHERRY CREEK XBOX 2016 Treeing Walker Days King of Show


Posted by Ryan Vines on 08-19-2015 03:05 PM:

Mr Conkey,

If I have an astro 320 with a tt15 collar during a competition hunt and leave my alpha in the truck, is it possible to link up the alpha to the tt15 collar when your dog is a good distance from you after the hunt is over?? I read where they can only be tracked by one handheld or the other - Not at the same time.

__________________
Grnitech Mysterious Mick


Posted by vabearhunter540 on 08-22-2015 01:08 PM:

Two TT15's not working

I just had 2 TT15's go bad on me at the same time that I've had for about a year. I have 6 TT15's and all have been fantastic. All of a sudden I'm having issues with the power supply with both of them. One of the collars won't take a charge and doesn't turn on. The other shows a full charge when on the charger but when I connect from the alpha it shows 3 bars charge and then quickly goes to low battery power after a few minutes. I've tried a master reset on both with no success.


Posted by on 08-22-2015 02:26 PM:

.

First thing is you say both are right around a year old. I would be calling the dealer you got them from or GARMIN at 1-800-800-1020 getting a couple different ones before the warranty expires.

My take on what is going on is the second one has the symptoms of a bad battery.
The first one sounds like a bad processor which is nothing you can fix.

If you wanted to experiment you could take the battery out of the completely dead one and install it in the one that show 3 bars of battery and that should take care of that.

If they were mine I would just get two new ones if yours is still under warranty.


Posted by on 08-22-2015 02:50 PM:

.

Mr. Vines I think I sent you a PM on this but if I didn't then this is a tricky one which I haven't tested much. Since you change the collar setting when you attach it to the Astro from the ALPHA then it would be like hooking up a new collar and I am afraid you would have to be near it. I think in the PM I said it would work but I have thought a lot about this. I will do some testing this week and let you know.


Posted by OzarkLiven on 08-22-2015 03:19 PM:

On my Alpha I zoom my map in and after few minutes it will zoom back out to the original setting all by its self sometimes not always any ideal why or how to fix this. Thank you for you time Mr. Conkey

__________________
JOHN 3:16 For God so loved the world that he gave his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish but have everlasting life.

BAYOU CREEK BLACK AND TANS

NATHAN PHENIX
1-417-255-5697


Posted by on 08-22-2015 03:24 PM:

.

You have two auto zoom features on the alpha.
1. one is the dog auto zoom
2. map auto zoom

go to map and then select the menu bar from the bottom of the page. You will see dog setup and map setup. The auto zoom feature for each can be found there. turn it off


Posted by ruttinbuck on 08-24-2015 03:41 AM:

alpha

My alpha will sometimes just shut itself off. I haven't updated it in 10 or 12 months . Any suggestions ?


Posted by mnb&t on 08-24-2015 09:12 AM:

hey bruce. i have alpha with 4 tt15's. everything is operating fine when hunting. recently one collar after charged the light doesnt show charged but always is. if remove from charger a second then put back on shows charged on charging cradle.

another collar every time put on charger it turns on few seconds then off and starts charging. take it off charger and collar starts up. no big deal beings i know does it but something obviously wrong.

__________________
i will finish the game.


Posted by on 08-24-2015 12:33 PM:

.

ruttingbuck do you have the alpha that came with TT 10 collars or the one that came with TT 15 collars. They look just alike but there is a difference. The internal memory is about twice the size in the newer ones and they work a lot better without shutting down. Yes I would update it and also from your home page go to the trip computer and delete all our old information.

I think is you look real close at the contacts on the collars you will see some discoloration. Only thing you can do is to try and clean them. The collars sometimes start doing some crazy stuff and there isn't much you can do.

If they are under warranty which they should be, then I would replace them.


Posted by on 08-24-2015 07:01 PM:

.

Mr. Black and Tans. Today we updated two TT 15 collars and when we put them on the charger they will now flash red like they turned themselves on. After a few seconds like yours the went solid red. We connected and disconnected them several times and now the light comes on full red when charging. Did you perhaps just update yours?

I called Garmin and they had never heard of it. lol

I know mine flashed also the first few times I plugged it in. Now it is solid red like it should be.

Anyone interested we also tested a Mini T5 against several other models of Garmin Collars including the TT15 and it performed the best. Kind of impressed, actually.


Posted by Rob Fry on 08-26-2015 03:48 PM:

???

what is the best way to get skunk spray off the collar ??? "asking for a friend " lol

__________________
ROB FRY
GR.NT.CH. PKC SILVER CH MY ONLY REEZEN
GR.NT.CH.,GR.CH. MY ONE REEZEN (REEZEN X WENTY )
" SPINAL TAP "
GR.NT.CH RAT SCOUT
GR.NT.CH. WILD SLIM ( PACMAN X JOEY)
CH 'PR' FRY'S WIPEOUT ZOEY (Z3 X LONE PINE LIL LADY )
'PR' FRY'S PSYCHO PAC (BELLAR'S PSYCHO X KALALíS MINNESOTA WHATíS UP ABBY)
cell # 419-438-6865


Posted by on 08-26-2015 04:54 PM:

.

JB that is interesting. You both had ALPHA's and one had a TT10 and one had a T5 and the both quit tracking about the same time. Did the dogs get in deep water and perhaps they got wet inside. Where you by some type of transmission line to cell tower?

Rob we don't have much problems with skunks down here so I can't help with the skunk smell but I would suspect there are a lot of remedies used around the country.


Posted by R HARSH on 08-26-2015 06:26 PM:

ON MY ALPHA IF I DONT ZOOM IN OR OUT ON MY MAP WITHIN 30 SECONDS, IT AUTOMATICLY ZOOMS ITSELF OUT AS FAR AS IT WILL GO AND I HAVE TO PUSH ZOOM IN BUTTON SEVERAL TIMES TO GET BACK TO LOCAL VIEW. HOW CAN I CHANGE THAT TO NOT ZOOM OUT AUTOMATICLY??

__________________
BACK HOLLER KENNELS
KERENS WV 26276
304-439-4225
RUSTY HARSH

CH GRNITECH 'PR' STYLISH GUS
UKC 2016 PREFORMANCED SIRE
PKC REG

APPALACHIAN COON HUNTERS CLUB PRESIDENT


Posted by Harry Middleton on 08-26-2015 07:04 PM:

R Harsh from your compass page hit the menu button. Then select Dogs Setup. Put your Zoom Map To Dogs in the "off" mode. Not stepping on Bruce but saving him some time. Good thread Bruce.


Posted by Jrkb2012 on 08-26-2015 07:22 PM:

Re: .

quote:
Originally posted by Bruce M. Conkey
How many of you use the lights on the collars when hunting your dogs?
I use. On a young pup,but I'm gonna start using on all dogs,,it seems to help keep the coyotes away,,without lights on seems like the coyotes are more active,,and there are tons of them here,,thinking about getting some bells too,,I here they also help keep Yotes away,,and if they get within range,,I will keep them away,,,lol


Posted by J Hollow on 08-26-2015 10:18 PM:

Dc30 collar

I have a dc30 collar that still works,and holds a charge good. The shell where the battery is,is cracked and missing a piece. Will Garmin fix this or is there a upgrade available? Who should I contact?
Thanks


All times are GMT. The time now is 03:57 AM. Pages (17): « 1 [2] 3 4 » ... Last »
Show all 408 posts from this thread on one page

Powered by: vBulletin Version 2.3.0
Copyright © Jelsoft Enterprises Limited 2000 - 2002.
Copyright 2003-2020, United Kennel Club